Verdachten gepakt voor tientallen kilo’s vacuüm verpakte wiet verstopt in postpakketten

De Duitse politie heeft verdachten gepakt voor tientallen kilo’s vacuüm verpakte wiet in postpakketten.

Op 18 juli 2023 werden twee verdachte pakketzendingen uit Spanje onderschept tijdens douanecontroles in een pakketverdeelcentrum nabij Bad Hersfeld, Duitsland. Bij controle bleek dat de pakketten ongeveer 36 kilo wiet bevatten.

Na het in beslag nemen van de drugs, werden door de autoriteiten criminele tactische maatregelen ingezet om de vermoedelijke ontvangers van de illegale drugs te identificeren.

Op 19 juli 2023 werden de vermoedelijke ontvangers van de drugszending gearresteerd in Rosbach voor de hoogte en Frankfurt am Main. De lopende onderzoeken van de Duitse douane in Hessen zullen uitwijzen in hoeverre de verdachten hebben geprobeerd om drugs onopgemerkt per post naar Duitsland te smokkelen.

Het feit dat grote hoeveelheden drugs, zoals de inbeslagname van ongeveer één ton cannabisproducten aan het begin van de maand, worden onderschept, wijst erop dat sommige smokkelpogingen aanzienlijk kunnen zijn.

De twee verdachten, een 28-jarige en een 40-jarige persoon, worden nu beschuldigd van de illegale invoer van een aanzienlijke hoeveelheid drugs en zitten momenteel in voorlopige hechtenis. De onderzoeken worden geleid door het Openbaar Ministerie in Gießen.