Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Twitter moet namen van vrouwen die Justin Bieber beschuldigen vrijgeven

De rechter heeft bepaald dat social media-platform Twitter de identiteiten moet vrijgeven van de twee vrouwen die zanger Justin Bieber beschuldigen van verkrachting.

Bieber heeft vanaf het begin alle aantijgingen ontkend en eist dat Twitter laat weten wie er achter de tweets zitten. De rechter heeft bepaald dat de zanger het bedrijf mag dagvaarden om zodoende achter de identiteit van de twee vrouwen te komen. Het gaat naar verluidt om één persoon die zich als twee verschillende personen voordoet.

Volgens de beschuldigingen zou Bieber in de nacht 9 op 10 maart 2014 een vrouw die zich Daniëlle noemt naar zijn hotelkamer in het Four Seasons-hotel in Austin, Texas, hebben gelokt. Daarna zou de zanger haar hebben verkracht, volgens het account op Twitter. Bieber heeft bewijs dat hij daar op die dag niet heeft geslapen en laat zich niet beschuldigen van zo een ernstige zaak. Het onderzoek is in volle gang en de zanger heeft een groot geldbedrag geëist van de vrouwen die claimen slachtoffer te zijn.