Uithalers drugs gepakt in Rotterdam na zelf bellen 112 vanwege letterlijk benauwde situatie in container

In Rotterdam zijn uithalers gepakt die zelf de politie hebben gebeld vanwege een letterlijk benauwde situatie in een container.

In de nacht van gisteren zijn drie uithalers van drugs in Rotterdam gearresteerd nadat ze zelf de politie hadden gebeld. De mannen namen contact op met de autoriteiten omdat ze vastzaten in een container op een schip aan de Maasvlakte en geen lucht meer kregen.

De verdachten, in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, bevinden zich momenteel in hechtenis en worden verhoord. Volgens de politie behoren ze tot de categorie ‘uithalers’, wat meestal jonge mannen of jongens zijn die door drugskartels worden ingehuurd om drugs uit zeecontainers te halen die naar Nederland zijn gesmokkeld.

“Het is vrij uniek dat uithalers zelf de politie bellen”, aldus een woordvoerder van de politie. Meestal worden uithalers betrapt door de douane of politieagenten wanneer ze proberen een container te openen.

Het incident begon toen de drie verdachten vast kwamen te zitten in een container op een schip in de haven van Maasvlakte. Ze beseften dat hun situatie steeds benauwder werd en dat ze geen lucht meer kregen, waardoor ze besloten de hulp van de politie in te schakelen. Na de melding ondernam de politie onmiddellijk actie om de mannen uit hun benarde positie te bevrijden.

De politie en andere hulpdiensten haastten zich naar de locatie en bevrijdden de drie uithalers uit de container. Vervolgens werden ze aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel. Het schip en de container worden nauwkeurig onderzocht als onderdeel van het lopende onderzoek.

De politie benadrukt dat het ongebruikelijk is dat uithalers zelf de hulp van de politie inroepen. Gewoonlijk worden deze individuen op heterdaad betrapt bij een poging om drugs uit containers te halen. Dit incident laat zien dat de omstandigheden waaronder deze uithalers werken, vaak gevaarlijk en levensbedreigend kunnen zijn.

Het onderzoek naar de drugssmokkel en de betrokkenheid van de verdachten zal voortgezet worden. De politie zal trachten de achterliggende drugskartels te identificeren en te vervolgen. Daarnaast roept de politie getuigen op om zich te melden en relevante informatie te delen die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak.

De aanhouding van de drie uithalers benadrukt opnieuw de voortdurende inspanningen van de politie en andere betrokken instanties om de drugssmokkel in Nederland aan te pakken en de verantwoordelijken voor deze illegale activiteiten voor het gerecht te brengen.