Uruguay is het eerste land ter wereld dat het snapt. In het Lagerhuis heeft een kleine meerderheid ingestemd met de volledige legalisatie van wiet. Dat betekent dat het produceren, verkopen en consumeren van wiet legaal wordt, zoals het in elk land eigenlijk hoort, mits het Senaat akkoord gaat.

Ze zijn in Uruaguay niet over één nacht ijs gegaan want ze hebben ruim 13 uren overlegd omtrent de nieuwe wet. Huidig president van Uruguay, José Mujica, blijkt een wijs man want hij is voor het legaliseren van wiet. Volgens hem zal de gecontroleerde teelt en handel van wiet helpen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.

En zo is het! Als gebruikers en coffeeshops in Nederland zelf zouden mogen kweken zou dat een enorme slag zijn tegen de georganiseerde misdaad. Misdaadorganisatie’s zijn louter geïnteresseerd in wiet voor winst. Wanneer gebruikers in Nederland voor zichzelf een aantal planten zouden mogen kweken zouden ze volledig in hun behoefte kunnen voorzien en niet afhankelijk zijn van coffeeshops die weer afhankelijk zijn van professionele kwekers voor de aanvoer van wiet.

Als de Senaat in Uruguay de wet goedkeurt dan mag elke Uruguayaan van 18 jaar of ouder elke maand 40 gram wiet kopen, in winkels die door de staat zullen worden aangewezen. Tevens mogen consumenten thuis zes planten telen en mogen er verenigingen worden opgericht van 15 tot maximaal 45 leden, die samen maximaal 90 planten per jaar mogen telen en oogsten. Hulde aan Uruguay!

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl