De 23-jarige Kamal die dinsdag 30 juli werd doodgestoken in PI Nieuwegein zou op dat moment onterecht vast hebben gezeten. Dat zegt Esther van Elst, zijn advocaat, in het AD.

Volgens zijn advocaat zat het slachtoffer vast op verdenking van het plegen van een serie inbraken. Daar tegen had hij inmiddels hoger beroep ingesteld en in juni werd bepaald dat hij dat beroep in vrijheid mocht afwachten.

Echter liet justitie hem niet vrij en werd besloten om een oude straf ten uitvoer te leggen, aldus Van Elst. Wat volgens haar haaks staat op de beslissing van het hof om haar cliënt vrij te laten wegens persoonlijke omstandigheden.

Dinsdag jongstleden werd de 23-jarige jongeman doodgestoken na een ruzie. Er zou wat onenigheid zijn ontstaan om een blok hasj. Het slachtoffer zou nog geld tegoed hebben van de dader, wat ontaarde in een zodanige ruzie dat Kamal in zijn hart werd gestoken en ter plekke overleed. Medegedetineerden probeerden de dader nog aan te vallen maar die koos het hazenpad en rende vlug zijn cel in.

(UPDATE)

Het OM heeft laten weten dat de verdachte wel rechtmatig vastzat. Volgens het OM moest de jongeman op de dag dat hij doodgestoken werd nog 110 dagen zitten betreffende reeds eerder opgelegde straffen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl