© Pexels

Vader krijgt doodstraf voor gruwelijke moord op vrouw en vier kinderen

Een Amerikaanse man heeft de doodstraf gekregen voor de gruwelijke moord op zijn vrouw en vier kinderen.

Michael Jones (41) is vrijdag ter dood veroordeeld voor de gruwelijke moord op zijn vrouw en vier (stief)kinderen in juli 2019. Het incident vond plaats nadat Jones in een hevige ruzie terechtkwam met zijn vrouw, die hem beschuldigde van vreemdgaan. In een blinde woede heeft hij haar om het leven gebracht en haar lichaam verstopt in een tas in de kast.

Maar het was niet genoeg voor Jones. Later dat jaar heeft hij ook zijn twee eigen kinderen en twee kinderen van een andere vader gewurgd en verdronken. “Het leek voor mij de enige uitweg”, zo verklaarde hij later tijdens een verhoor op het politiebureau. De gruwelijke moorden werden ontdekt nadat Jones betrokken was bij een verkeersongeluk en de politie een vreemde stank in de minibus rook. Een van de gedode kinderen bleek daar te zijn achtergelaten. De anderen had hij al begraven in een bos.

Jones pleitte schuldig in de rechtbank, maar zijn advocaten zetten in op een levenslange straf vanwege zijn “zware jeugd” die hij zou hebben doorgemaakt door mishandelingen van zijn familie. Toch heeft de rechter in Florida besloten dat de doodstraf passend is voor deze gruwelijke daden.

De zaak heeft veel reacties opgeroepen bij het publiek en de nabestaanden. “Dit is een van de meest weerzinwekkende daden die ik in mijn leven heb gezien”, aldus een woordvoerder van de politie. “We zijn opgelucht dat gerechtigheid is gedaan en dat hij nooit meer in staat zal zijn om iemand anders pijn te doen.”