Vader, moeder en zoon aangehouden in onderzoek ‘distributiecentrum voor drugs’

De politie heeft een vader, moeder en zoon aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een distributiecentrum voor drugs in Nuenen.

Op 15 januari werd bij een doorzoeking in een loods achter een boerderij aan de Papenvoortse Heide in Nuenen een groot distributiecentrum ontdekt voor materialen die worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. Agenten troffen ketels en andere materialen die gebruikt worden in drugslabs zoals flinke hoeveelheden zuren en andere grondstoffen voor drugs. In de loods waren twee mannen van 27 en 29 jaar aanwezig. De twee zijn aangehouden en vastgezet.

De recherche heeft verder onderzoek ingesteld en hierbij kwamen een 51-jarige man uit Eindhoven en zijn 28-jarige zoon in beeld als mogelijke betrokkenen. De twee zijn vanochtend in woningen aangehouden door de politie. Bij doorzoekingen werden twee vuurwapens en contante geldbedragen ontdekt. In totaal gaat het om zo’n 10.000 euro. Naast de wapens en het geld nam de politie ook twee auto’s en een trike in beslag. Na de wapenvondst is besloten om de vrouw van de 51-jarige man aan te houden. De vader, moeder en zoon zitten vast voor verhoor.