Rapper Young Thug
© Instagram (@youngthug)

Vader rapper Young Thug bevestigt dat Gunna geen snitch is in RICO-zaak YSL

De vader van rapper Young Thug, Jeff Williams, heeft bevestigd dat Gunna geen informatie heeft gedeeld over zijn zoon in de YSL RICO-zaak. Williams sprak deze week met Sylvia, een journaliste van The Atlanta Journal-Constitution.

“Gunna heeft niets gedaan dat ons in deze zaak pijn kan doen, punt uit”, zei Williams. “Hij heeft ons niet verraden.”

Gunna werd in mei 2022 gearresteerd op verdenking van deelname aan een criminele organisatie, samen met Young Thug en tientallen andere leden van de Young Stoner Life (YSL)-bende. Gunna bekende schuld aan aanklachten van samenzwering om drugs te distribueren en werd in juni vrijgelaten uit de gevangenis. Het ging om een zogenaamde plea deal.

De beschuldigingen tegen Young Thug en andere YSL-leden blijven voorlopig staan. De zaak komt op 23 september voor de rechtbank en gaat dan weer verder met alle aantijgingen.

Williams’ uitspraak is een steuntje in de rug voor Gunna, die door sommigen is beschuldigd van verraad voor het pleiten van schuld. Gunna heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is en niet gesnitcht heeft tegen hem. Klik hier voor de video van Thug’s vader die spreekt over Gunna.