Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Vader uit Hilversum krijgt 3 jaar cel voor dertien jaar lang misbruiken zoontje

De rechtbank heeft een man uit Hilversum veroordeeld tot 3 jaar cel voor het dertien jaar lang misbruiken van zijn zoon.

De nu meerderjarige zoon confronteerde in 2018 zijn vader met het ontucht. Het slachtoffer maakte opnames van de gesprekken met zijn vader, die overigens niet zijn biologische vader is. In de gesprekken zegt de man onder andere ‘ik heb het gedaan toen je heel erg jong was’. Ook is op de opname te horen dat hij de seksuele handelingen bekent. Na de confrontatie is het slachtoffer naar de politie gestapt. Daar verklaart hij dat het ontucht begon op zijn derde, in 1997. Hij weet zich te veel details te herinneren over het misbruik, aldus de rechtbank. Volgens het slachtoffer vond het misbruik meerdere keren per week plaats.

Ontuchtzaken kenmerken zich doorgaans door het feit dat er slechts twee personen bij betrokken zijn. Voor een veroordeling moet de verklaring van het slachtoffer steun vinden in andere bewijsmiddelen. De rechtbank vindt de verklaring van de zoon geloofwaardig. Hij heeft gedetailleerd en specifiek verklaard over de 13 jaar dat de ontucht plaatsvond. Deze verklaringen worden ondersteund door de opnamen. Ook heeft de vader tegen de moeder gezegd dat hij een dwang had waardoor hij aan hun zoon moest zitten en dat ook het kind bij hem seksuele handelingen heeft verricht.

De 66-jarige man uit Hilversum heeft volgens de rechter een zeer ernstige inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke integriteit van zijn zoon en hij heeft misbruik gemaakt van het gezag dat hij over hem had.  Uit onderzoek van deskundigen blijkt dat de man wroeging vertoont, maar hij lijkt de ernst van zijn handelen maar deels in te zien. Dat zijn familie zich van hem afkeert snapt hij niet.

De vader is schuldig bevonden door de rechtbank en veroordeeld tot een gevangenisstraf. Voor het dertien jaar lang misbruiken van zijn zoon heeft de man 3 jaar cel opgelegd gekregen. De verdachte is vrijwillig in behandeling gegaan.