Volgens verschillende Marokkaanse media zou de schietpartij op 25 november in Tanger geen liquidatiepoging zijn maar een carjacking. Er is inderdaad een luxe voertuig meegenomen door de daders maar of het daadwerkelijk om een carjacking gaat is maar zéér de vraag.

In Marokko gebeuren dit soort carjackings nagenoeg nooit. En al helemaal niet met vuurwapens. Vuurwapengeweld wordt in Marokko zéér zwaar bestraft dus denkt men wel twee keer na voordat ze een pistool trekken en/of gebruiken.

Crimesite meldt dat Khalid L., de Nederlander die op 25 november betrokken was bij de schietpartij in Tanger, zijn autosleutels heeft moeten afgeven waarop zijn Mercedes AMG werd meegenomen door zijn belagers.

Maar bij Crimescene.PRO melden ze dat het gaat om de Mercedes van het Spaanse slachtoffer dat in zijn been werd geschoten. Het is vooralsnog niet heel duidelijk wat er nou precies gebeurt is en van wie de buitgemaakte AMG is. Of het nou een ‘gewone’ carjacking was of een liquidatiepoging zal de tijd leren.

(UPDATE)

Misdaadjournalist.nl meldt dat de schutters inmiddels zijn aangehouden bij een inval in een appartementencomplex in Tanger. Het gaat om vier mannen met de Franse nationaliteit. Twee van Marokkaanse afkomst, een Algerijn en een Tunesiër. Zoals het er nu naar uit ziet was het een ‘gewone’ carjacking en geen moordaanslag of iets dergelijks. Het blijkt te gaan om een bende autodieven die al meer dan een maand actief is in Tanger en omgeving.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl