Zaterdagmiddag heeft de politie in Maastricht een auto gecontroleerd waarvan vermoedt wordt dat deze gebruikt wordt als wiettaxi. De bestuurder is aangehouden en diverse luxe artikelen die in zijn woning zijn aangetroffen zijn in beslag genomen.

De politie controleerde het voertuig van een 28-jarige Maastrichtenaar nadat bleek dat hij onverzekerd rondreed. Dit gaf de agenten reden om de auto op de Klokbekerstraat te laten stoppen. Eenmaal aangekomen bij de ‘taxi’ roken agenten een sterke wietlucht. Bij controle van de bestuurder bleek hij wiet bij zich te hebben en geld in kleine coupures, veelal een indicatie voor het verkopen van grammetjes. Tevens bleek hij al in het systeem te staan omdat hij een aantal keren wiet zou hebben verkocht.

De verdachte is daarop aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Ondertussen werd zijn woning aan de Kremersdreef doorzocht. Daar werden diverse luxe spullen zoals spelcomputers, telefoons, televisies en laptops aangetroffen en in beslag genomen. Het voertuig, de zogenaamde wiettaxi, is ook in beslag genomen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl