Veel schade door grote explosie bij aanslag met explosieven in Amsterdam

In Amsterdam is veel schade ontstaan door een aanslag met een explosief bij een flat.

In de vroege ochtend van donderdag 21 april werden bewoners van een flat in Amsterdam Nieuw-West opgeschrikt door een harde knal. Een explosie had plaatsgevonden in de Comeniusstraat, waarbij een groot aantal ruiten gesprongen waren en brokstukken in de hal van het gebouw terechtgekomen waren. Ook voertuigen die voor de flat stonden geparkeerd, waaronder auto’s, scooters en fietsen, waren beschadigd geraakt. Op straat lag glas verspreid over de grond.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de Forensische Opsporing werden onmiddellijk ingeschakeld voor onderzoek. De EOD kwam al snel tot de conclusie dat er geen gevaar meer was voor de buurtbewoners. De recherche heeft vervolgens delen van het explosief gevonden en meegenomen voor verder onderzoek. Op dit moment is het nog onduidelijk wat er precies ontploft is en wie hier verantwoordelijk voor is.

Bewoners van de flat zijn uiteraard geschrokken en verontrust door deze gebeurtenis. De politie is dan ook druk bezig met het verzamelen van informatie en het spreken met getuigen om zo snel mogelijk meer duidelijkheid te krijgen over wat er zich heeft afgespeeld. De gemeente Amsterdam en de politie roepen buurtbewoners op om contact op te nemen als zij informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek.