© Pixabay on Pexels.com

Verdachte gepakt voor uitvoeren liquidatie drugsbaas Ceuta om controle drugshandel

De Spaanse politie heeft een verdachte gepakt voor de liquidatie van een drugsbaas in Ceuta.

De Guardia Civil heeft de vermoedelijke dader van de liquidatie van “Tayena” gearresteerd in de haven van Algeciras. Tayena stond bekend als de leider van een crimineel netwerk in de stad Ceuta en werd vermoord door de rivaliserende bende van “Tweety”.

Tayena, 30 jaar oud en van Marokkaanse afkomst, werd ’s ochtends vroeg in San Roque neergeschoten en overleed later in het ziekenhuis van La Línea de la Concepción. Volgens bronnen heeft de moord te maken met drugshandel en de controle hierover in de stad in het noorden van Marokko.

Het slachtoffer leidde een drugsnetwerk dat in conflict was met dat van “Tweety”, die na een maandenlange zoektocht werd gearresteerd. Vrienden van Tayena waarschuwden de hulpdiensten nadat hij in zijn buik was geschoten. Ze zaten met hem in een auto toen hij werd neergeschoten. De hulpdiensten slaagden erin om Tayena te reanimeren voordat hij naar het ziekenhuis van La Línea werd overgebracht, waar hij uiteindelijk overleed als gevolg van zijn verwondingen.

De verdachte, een Spanjaard van Noord-Afrikaanse afkomst, vertelde na zijn arrestatie aan de politie dat hij het moordwapen in zee heeft gegooid. De politie heeft de zaak nog in onderzoek en vermoedt dat er meer mensen betrokken zijn bij deze liquidatie.