Verdachte (18) gepakt voor doodschieten man (47) in woning Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft een verdachte gepakt voor het doodschieten van een man in een woning.

Op donderdagmiddag heeft er in Rotterdam West een ernstig schietincident plaatsgevonden. Het slachtoffer, een 47-jarige man, werd neergeschoten in een woning aan de Rösener Manzstraat. Ondanks de inzet van hulpverleners, overleed het slachtoffer ter plekke.

Direct na het incident is de politie een onderzoek gestart en al snel kwam de 18-jarige verdachte in beeld. De dader sloeg op de vlucht, maar kon enkele uren later worden aangehouden in een auto in Capelle aan den IJssel. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Naar alle waarschijnlijkheid vond het incident plaats in de relationele sfeer.

In de woning waren ook een vrouw en een 14-jarige jongen aanwezig. Tijdens of kort na het schietincident is de jongen gebeten door een hond die ook in de woning aanwezig was. De jongen is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling, maar is aanspreekbaar. Beide personen worden door de politie gehoord als getuigen.

De hond is met hulp van de dierenambulance uit de woning gehaald en wordt op een andere locatie opgevangen. Er zal worden bepaald wat er met het dier gaat gebeuren.

De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het incident. Het is nog niet bekend wat de relatie was tussen de verdachte en het slachtoffer. Het incident heeft veel impact gehad op de buurt en de politie roept getuigen op om zich te melden.