© Politie

Verdachte (45) aangehouden voor ernstig zedendelict op klaarlichte dag in Breukelen

In Breukelen heeft de politie een man aangehouden in verband met een ernstig zedendelict. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de politie heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op de zaak gezet.

De vrouw werd op donderdag 15 maart rond 09.15 uur op de Kanaaldijk West in Breukelen door een man aangesproken. Wat er daarna precies gebeurde wordt onderzocht door de politie maar ze gaan uit van een ernstig zedenmisdrijf. Nadat de vrouw aangifte deed is er een onderzoek ingesteld.

Het onderzoeksteam kon dit weekend gelijk een verdachte aanhouden, het gaat om een 45-jarige man uit de gemeente Nieuwkoop. Het onderzoek is in volle gang en de recherche roept getuigen op zich te melden. De verdachte zit in volledige beperkingen wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Dit onderzoek staat in verband met een eerder uitgevoerd rechercheonderzoek rond de Bosdijk bij Nieuwer ter Aa. Daar zijn een aantal spullen aangetroffen en in beslag genomen. Omdat het onderzoek nog gaande is, maar ook vanwege de privacy van het slachtoffer, kunnen er op dit moment geen verdere mededelingen worden gedaan.