Verdachte aangehouden in onderzoek dodelijke woningoverval ‘Ome Sjaak’ in Berkhout

De politie heeft in het onderzoek naar de dodelijke woningoverval op ‘Ome Sjaak’ in Berkhout, een tweede verdachte aangehouden.

De 37-jarige Rotterdammer werd dinsdagochtend door de politie aangehouden in een woning aan de Abadanstraat. De man wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 72-jarige Sjaak Groot. Het slachtoffer kwam dit jaar op 14 juni in zijn woning aan het Oosteinde in Berkhout om het leven nadat hij werd neergeschoten bij een vermoedelijke woningoverval.

De betrokkenheid van de verdachte bij deze zaak wordt verder onderzocht. Ook wordt gekeken of de man mogelijk iets te maken heeft met een reeks woningovervallen in de regio tussen Alkmaar en Hoorn. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en zit in volledige beperkingen. Op dit moment wordt daarom geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt, meldt een woordvoerder.

Eerder werd in hetzelfde onderzoek een verdachte aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Alkmaar. Hij zit nog vast. Het onderzoek naar de dodelijke woningoverval en andere overvallen is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.