Verdachte aangehouden in onderzoek doorspelen informatie over containers haven Rotterdam

In een onderzoek naar het doorspelen van informatie over containers in de Rotterdamse haven, is een verdachte aangehouden.

Een 19-jarige vrouw wordt ervan verdacht tijdens haar werkzaamheden bij een vestiging van een wereldwijd opererende rederij in Rotterdam informatie te hebben verstrekt aan personen buiten de organisatie. Zij had vanwege haar werkzaamheden toegang tot informatie over de status en verblijfplaats van containerschepen en zeecontainers. Die informatie is vooral voor criminelen die zich bezighouden met de invoer van verdovende middelen erg waardevol, aldus een woordvoerder.

De verdachte is dinsdag aangehouden en zit vast op verdenking van niet-ambtelijke corruptie en computervredebreuk. Het Combiteam Havens is een permanent samenwerkingsverband tussen de FIOD, Politie, Rijksrecherche en Openbaar Ministerie. Het team onderzoekt zware vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantasten van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.