Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Verdachte aangehouden voor afpersen horecazaken Utrecht en eisen cryptovaluta

De politie heeft in verband met de afpersing van horecazaken in Utrecht voor crypto, een verdachte getraceerd en aangehouden.

In de nasleep van de sluiting van een horecazaak aan de Kanaalstraat in Utrecht, na de vondst van een explosief, zijn vier lokale horecaondernemers het slachtoffer geworden van een poging tot afpersing. De afperser eiste betaling in cryptovaluta en dreigde anders de zaak te laten sluiten.

Vandaag heeft de recherche een verdachte aangehouden in verband met deze afpersingszaak. Het vermoeden bestaat dat de afpersing niet alleen gericht was op Utrechtse horecaondernemers.

Na intensief onderzoek is de recherche uitgekomen bij een 26-jarige man uit Geldermalsen. Hij wordt in verband gebracht met de poging tot afpersing van Utrechtse ondernemers, maar het is mogelijk dat ook horecaondernemers buiten Utrecht en particulieren het doelwit waren.

De verdachte is vanmorgen in Tiel gearresteerd in zijn woning. Bij een doorzoeking van de woning zijn diverse gegevensdragers in beslag genomen, die nu worden onderzocht op bruikbare informatie. Het onderzoek is nog gaande en de recherche sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen. De aangehouden verdachte wordt niet verdacht van betrokkenheid bij het daadwerkelijk aangetroffen explosief aan de Kanaalstraat.