Verdachte aangehouden voor bomaanslagen gelinkt aan 1899 kilo cocaïne en ‘vergisontvoering’

In een onderzoek naar een reeks geweldsincidenten gelinkt aan een partij cocaïne van 1899 kilogram, heeft de politie een nieuwe verdachte aangehouden.

Het gaat om het onderzoek naar een reeks incidenten in Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Een arrestatieteam heeft in verband hiermee vanochtend een verdachte aangehouden. De 25-jarige Amsterdammer werd in zijn woning aangetroffen en zit vast.

Volgens het onderzoeksteam wordt hij er van verdacht verantwoordelijk te zijn voor de explosie op De Boezem en het plaatsen van een explosief op de Merelstraat in Alblasserdam. De woning is doorzocht en hierbij zijn onder andere telefoons en andere gegevensdragers in beslag genomen.

De reeks geweldsincidenten hebben een link met een ‘vergisontvoering’ van een man in Hoofddorp en een in beslag genomen partij cocaïne van 1899 kilogram. Eerder zijn meerdere verdachten aangehouden voor zowel de ontvoering als de geweldsincidenten. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.