Verdachte aangehouden voor drugshandel via berichtendienst Telegram

De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van drugshandel via de berichtendienst Telegram.

Op donderdag 6 februari hebben agenten in Groningen een 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden voor het bezit en de handel in verdovende middelen. De verdachte werd op heterdaad betrapt bij de verkoop van verdovende middelen die hij op de digitale berichtendienst Telegram te koop had aangeboden.

Naar aanleiding van advertenties op Telegram stelde de recherche een onderzoek in. Hierbij kwam de 20-jarige verdachte in beeld. Op dinsdag 6 februari kon de verdachte op het Sontplein in Groningen worden aangehouden tijdens een overdracht van verdovende middelen. Hij had de koper, volgens de politie, 100 XTC-pillen verkocht.

Bij de doorzoeking van de auto van de verdachte zijn nog eens zeven XTC-pillen, een gripzakje cocaïne, een mes, drie boksringen en een vals briefje van 50 euro in beslag genomen. Ook de auto van de verdachte is in beslag genomen.

Bij een doorzoeking in een woning in Groningen waar de verdachte regelmatig verbleef, is nog een klein tasje met ongeveer honderd XTC-pillen en verschillende gripzakjes met kleine hoeveelheden MDMA-poeder, amfetamine en cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachte is dinsdag 11 februari weer op vrije voeten gesteld. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden voor het bezit en de handel in verdovende middelen.