Verdachte gezocht voor dubbele moord Albanese broers bij ripdeal aangehouden

De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van een schietpartij met twee doden tijdens een ripdeal in Rotterdam IJsselmonde.

De 30-jarige Albanees is in Frankrijk aangehouden toen hij van Turkije naar Frankrijk reisde. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in een woning aan de Bovenstraat vijf jaar geleden. Hij wordt ervan verdacht de chauffeur te zijn die in 2015 de verdachten van en naar de Bovenstraat heeft gereden.

Op 15 januari 2015 kreeg de politie een melding van een schietpartij in Rotterdam IJsselmonde. Ter plaatse bleek er geschoten te zijn. In de woning aan de Bovenstraat werden twee dode mannen aangetroffen. Daarnaast bleek er flink gevochten en lagen er een partij drugs in de woning.

Na de schietpartij is er één verdachte aangehouden, een destijds 28-jarige man uit Albanië. Het OM eiste in 2016 een gevangenisstraf van 20 jaar wegens dubbele moord. De man werd door de Rotterdamse rechtbank uiteindelijk vrijgesproken voor moord, maar is wel veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor drugs- en wapenbezit.

Het Openbaar Ministerie (OM) is in beroep gegaan tegen het vonnis. Dat beroep zou vorige week dienen bij het Hof, maar is uitgesteld door de aanhouding van deze tweede verdachte.