Verdachte aangehouden voor ernstig misbruiken en mishandelen bejaarde vrouw (78) in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft een verdachte aangehouden voor het ernstig misbruiken van een bejaarde vrouw.

Het 78-jarige slachtoffer liep dinsdagmiddag rond 16.00 uur naar buiten om afval weg te gooien aan de Gijsinglaan. De vrouw loopt terug en op het moment dat ze bij haar voordeur staat en naar binnen wil wordt ze van achteren vastgepakt en de woning in geduwd. Vervolgens is ze in de woning ernstig misbruikt en zwaar mishandeld. Na het zedenmisdrijf doorzoekt de verdachte de woning en maakt een aantal goederen buit.

Er is een melding gedaan bij de politie waarna er een onderzoek werd gestart. Vanwege de ernst van het misdrijf is het Team Grootschalige Opsporing ingezet. Rechercheurs en agenten van het basisteam Delfshaven startten een buurtonderzoek en verhoorden getuigen. Verder gingen ze in de omgeving van de Gijsinglaan op zoek naar beschikbare camerabeelden. Al snel kregen de agenten de verdachte letterlijk in beeld.

Op het moment dat bij het beeld ook een identiteit bekend werd, kwam het onderzoek in een stroomversnelling en kon de zoektocht naar de verdachte worden geopend. De 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd donderdagochtend bij een controle in de metro bij Centraal Station worden aangehouden. De verdachte zit vast en wordt verhoord.