© Crime-Nieuws.nl

Verdachte aangehouden voor geweldsincident Zwolle met ernstig gewonde 70-jarige vrouw

De politie heeft een verdachte aangehouden voor een ernstig geweldsincident in Zwolle.

In Zwolle is er op zondagochtend 2 april een gewelddadig incident plaatsgevonden aan de Schie. Een 70-jarige vrouw is hierbij gewond geraakt. Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie vanavond een man uit Zwolle aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het geweldsincident.

Het onderzoeksteam heeft verschillende getuigen gesproken en bewakingsbeelden ontvangen naar aanleiding van het buurtonderzoek en de media-aandacht, waaronder het programma ‘Opsporing Verzocht’. Deze informatie heeft geleid tot de aanhouding van de verdachte.

Naast het onderzoek onder de getuigen en bewakingsbeelden, heeft de politie ook uitgebreid sporenonderzoek gedaan op de plaats delict aan de Schie/Rijnstraat nabij het viaduct. De verdachte is door een arrestatie-eenheid aangehouden.

Het is nog onduidelijk wat de exacte rol van de verdachte is geweest bij het geweldsincident en wat het motief hierachter was. Het onderzoeksteam zal de komende tijd verder onderzoek doen naar deze zaak en hoopt zo snel mogelijk meer duidelijkheid te kunnen geven.