VIDEO: Man met opvallende Nike Air Jordans gezocht voor explosief bij coffeeshop Tilburg

Beelden van een man met opvallende Nike Air Jordans die een explosief af liet gaan bij een coffeeshop in Tilburg.

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 februari 2023 vond er een geweldsincident plaats bij een coffeeshop aan de Gasthuisring. Een brandbom ontplofte bij de zaak, waardoor de eigenaar genoodzaakt was de coffeeshop voorlopig te sluiten. Het is niet de eerste keer dat de coffeeshop doelwit was van geweld. In oktober 2022 werd er een handgranaat achtergelaten bij de deur van de coffeeshop, die gelukkig niet afging.

Op de camerabeelden van die nacht is te zien dat de verdachte via de Hart van Brabantlaan naar de Gasthuisring liep. De man droeg eerst gezichtsbedekking, maar die deed hij af tijdens zijn vlucht. Opvallend detail is dat hij die nacht sportschoenen droeg, vermoedelijk Air Jordans 1 van Nike in een opvallende gele kleur. Daarnaast droeg hij een bril.

De politie heeft de beelden van de verdachte in handen en roept getuigen op om zich te melden. De eigenaar van de coffeeshop is geschrokken van de aanslagen en heeft tijdelijk de zaak gesloten. Het is onbegrijpelijk dat er mensen zijn die dit soort geweld gebruiken om hun zin te krijgen. De politie doet er alles aan om de daders op te sporen en te berechten. Hopelijk kan de coffeeshop snel weer veilig haar deuren openen voor haar klanten.