Verdachte aangehouden voor inbraak na hulp politie van filmende getuige

De politie in Tilburg heeft door een filmende getuige een verdachte van een inbraak snel aangehouden.

Op vrijdag 1 januari 2021 rond 17.40 uur kreeg de politie melding van een mogelijke inbraak aan de Fazantenjachtstraat. Ter plaatse troffen agenten de beheerder van een gezondheidspraktijk. Die stond bij een vernielde voordeur. Met een surveillancehond werd het pand betreden op zoek naar de inbreker, maar de dader was inmiddels al gevlucht.

Bij de politie meldde zich een getuige die vertelde een deel van de inbraak te hebben gefilmd met zijn mobiel. Op de beelden was de inbreker duidelijk te zien. Zijn signalement werd verspreid via de portofoon aan de andere eenheden in de omgeving.

Nadat de zaak in de Fazantenjachtstraat afgehandeld was gingen de agenten op zoek naar de inbreker met het signalement. Om 18.30 uur zagen ze in de omgeving een man lopen die volledig voldeed aan het signalement. Ze spraken de man aan en hielden hem staande.

De opgenomen beelden werden vervolgens bekeken en de man werd door de agenten herkend als de verdachte van de inbraak. De 40-jarige Tilburger is aangehouden. In zijn rugzak had hij een schroevendraaier. De verdachte is ingesloten aan het bureau en de politie doet verder onderzoek.