Verdachte aangehouden voor mislukte kaping helikopter en ontsnapping topcrimineel uit gevangenis

De politie heeft een vierde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de poging om Mocro Maffia kopstuk Benaouf A. met een helikopter te bevrijden uit de gevangenis in Roermond.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam bekendgemaakt. Het is niet bekend waar en wanneer de verdachte is aangehouden. Wat zijn rol is geweest wordt onderzocht. Verdere informatie wil de Amsterdamse recherche en OM niet kwijt. Het onderzoek loopt nog en andere verdachten worden nog gezocht.

Vorige week woensdag probeerde een groep Amsterdammers een helikopter te huren om daarmee iemand te bevrijden uit de gevangenis. Hun missie was gedoemd te mislukken aangezien de recherche in Amsterdam ver van tevoren op de hoogte was van de ontsnappingsplan.

Bij Kempen Airport slaat de politie toe en houdt een aantal verdachten aan. Andere betrokkenen slaan op de vlucht en in Roosteren wordt een man doodgeschoten. In totaal zitten nu vier personen vast voor de mislukte helikopterkaping en bevrijding.

De man die bevrijd moest worden zou vermoedelijk Benaouf A. zijn geweest die gezien wordt als een kopstuk van de Mocro Maffia in Amsterdam. Hij is na de mislukte ontsnapping overgeplaatst naar de EBI in Vught. Het onderzoek van de Amsterdamse recherche is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.