© Instagram

Verdachte aangehouden voor organiseren ‘Hoodfights’ (illegale straatgevechten) via social media

De politie heeft een verdachte aangehouden voor het organiseren van zogenaamde ‘Hoodfights’.

De 32-jarige man is vanochtend aangehouden op een adres in Vlijmen. Na de aanhouding vond er in zijn eigen woning in ’s-Hertogenbosch en in de woning in Vlijmen een doorzoeking plaats. In Vlijmen vond de politie een koffer met munitie. In de woning in ’s-Hertogenbosch werden diverse wapens en drugs aangetroffen.

De verdachte, die volgens de politie gelieerd is aan de verboden motorclub No Surrender MC, zou betrokken zijn bij het organiseren van ‘Hoodfights’ (illegale vechtpartijen). Deze organiseerde hij via sociale media. De burgemeesters van de gemeente ’s-Hertogenbosch en de gemeente Heusden leggen de verdachte een last onder dwangsom op. Dat doen zij om deze illegale hoodfights te voorkomen. Als de verdachte nog een keer een dergelijk gevecht organiseert, moet hij een boete betalen van 10.000 euro.

Burgemeester Mikkers en Van Hees: “Iedereen wil fijn kunnen wonen en leven. Dat begint bij een veilige omgeving, altijd en overal. Het mag duidelijk zijn dat wapens, drugs en illegale gevechten daar niet in passen”.