Verdachte aangehouden voor witwassen crimineel vermogen via gestolen cadeaukaarten

De politie heeft in Waalwijk een man aangehouden die verdacht wordt van het witwassen van geld met mogelijk gestolen cadeaukaarten.

Het onderzoek werd gestart nadat een winkelketen bij de politie een melding maakte dat cadeaukaarten die besteld waren niet bij de klanten aankwamen. Het bedrijf startte een onderzoek en kwam tot de ontdekking dat de cadeaukaarten inderdaad besteld werden maar niet op de plaats van bestemming aankwamen. Na enige tijd blokkeerden ze de kaarten.

Op het moment van de blokkade bleek dat iemand anders de kaarten al had gebruikt om luxegoederen te kopen bij de betreffende winkelketen. Door een goede samenwerking en onderzoek van verschillende teams van de Eenheid Zeeland-West-Brabant en het Cyberteam Midden-Nederland waren de bestellingen te herleiden naar de verdachte.

De man is vanochtend aangehouden in zijn woning aan de Gerben de Vriesstraat in Waalwijk. Hij wordt verhoord en de recherche doet verder onderzoek naar het witwassen van crimineel vermogen en de diefstal van de cadeaukaarten.