© YouTube

Tot 30 jaar cel voor vergismoord (liquidatie) onschuldige klusjesman in Beuningen

De rechtbank heeft tot 30 jaar cel opgelegd voor de vergismoord (liquidatie) op klusjesman Mehmet Kiliscoy in Beuningen. Ook zijn verschillende verdachten schuldig bevonden aan beschietingen en voorbereiding van een andere liquidatie.

Op 6 juli 2020 werd de 49-jarige Mehmet Kilicsoy op klaarlichte dag doodgeschoten. Het rechercheteam is na uitgebreid onderzoek tot de conclusie gekomen dat de daders zich vergist moeten hebben en dat Mehmet een onschuldig slachtoffer is. Tot nu toe is niet duidelijk geworden wie dan wel het beoogde doelwit was.

De 29-jarige man uit Amsterdam hoorde in de rechtbank in Rotterdam een levenslange gevangenisstraf tegen zich eisen. Hij is volgens de officier van justitie onder meer de opdrachtgever van een dodelijke schietpartij op 6 juli 2020 bij het Thorbeckeplein in Beuningen, waarbij de uitvoerders zich vergist hebben in het doelwit en de 49-jarige Kiliscoy om het leven kwam.

Naast de moord wordt de Amsterdammer ook als opdrachtgever beschouwd van een beschieting van een chalet in Tienhoven op 4 juli 2020. Net als een maand later in Beuningen werd ook in Tienhoven volgens het OM het verkeerde doelwit gekozen. Een huurder van het chalet raakte gewond en het is volgens het OM een wonder dat zijn gezinsleden niet geraakt zijn door de rondvliegende kogels. Aan de beschieting in Tienhoven lag een conflict over drugshandel ten grondslag. Ook stond de 29-jarige man terecht voor voorbereidingshandelingen van een liquidatie van een Amsterdamse man.

De rechtbank veroordeelt de zes mannen tot celstraffen variërend van 5 tot 30 jaar voor hun betrokkenheid bij de moord in Beuningen in juli 2020. Twee van deze mannen zijn volgens de rechtbank ook betrokken geweest bij de beschieting van een chalet in Tienhoven in juni 2020. De twee andere mannen worden veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar voor hun betrokkenheid bij de beschieting van dit chalet. De hoofdverdachte, aan wie een gevangenisstraf van 30 jaar is opgelegd, was ook betrokken bij de voorbereiding van een moord in Amsterdam begin 2021.