© Crime-Nieuws.nl

Verdachte auto’s op A50 leiden naar pand met aanzienlijke hoeveelheden hasj en wiet

De politie heeft in Veenendaal een grote partij hasj en wiet aangetroffen en in beslag genomen. Aanleiding waren twee verdachte auto’s op de A50.

Agenten zagen vanochtend twee verdachte voertuigen rijden op de rijksweg A50. Beiden auto’s worden uiteindelijk gecontroleerd op de Patrimoniumlaan, waar zij net een bedrijfspand verlaten. Bij controle treffen de agenten goederen aan die gebruikt kunnen worden bij het kweken van wiet in een kwekerij. De inzittenden van de auto’s, een 36-jarige inwoner van Twello en een 65-jarige inwoner van Arnhem, worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie doet direct na de aanhoudingen een doorzoeking in het bedrijfspand. Eenmaal binnen worden er aanzienlijke hoeveelheden wiet en hasj aangetroffen. Het gaat in totaal om bijna 70 kilogram. Ook staat er in de loods een weegschaal en vacumeermachine en is het pand voorzien van luchtafzuiging. Een derde verdachte, die zich in het pand bevindt wordt eveneens aangehouden. Hier gaat het om een 55-jarige inwoner van Veenendaal.

Op maandag 22 augustus zijn de verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris. Twee van de drie verdachten, de inwoners van Twello en Veenendaal, blijven in hechtenis. De politie zet het onderzoek voort. De gemeente Veenendaal is geïnformeerd inzake de drugsvangst, op basis van een bestuurlijke rapportage kan de burgemeester passende maatregelen nemen, zoals het sluiten van het pand.