Door een enorme blunder van justitie in België is één van de verdachten van de spectaculaire diamantroof op luchthaven Zaventem vrijgelaten nadat hij werd opgepakt met een doorgeladen vuurwapen op zak.

De 40-jarige Ali El H. heeft enkele maanden vastgezeten inzake de roofoverval op luchthaven Zaventem op 18 februari 2013. Bij de overval werd voor een enorm bedrag aan diamanten buitgemaakt. In totaal werd er voor circa 300 miljoen euro geroofd.

Na maanden vast te hebben gezeten kwam El H. onder strikte voorwaarden vrij. Onlangs werd hij opnieuw aangehouden en bleek hij in het bezit te zijn van een doorgeladen vuurwapen. De verdachte zag de bui al hangen en hield al rekening met opnieuw een celstraf. Maar tot zijn grote verbazing werd hij door de parketmagistraat vrijgelaten.

Justitie is namelijk zo slim geweest om wapenbezit niet op te nemen in de zogenaamde strike voorwaarden die zijn opgelegd aan de verdachte. Zodoende was er geen aanleiding om de verdachte nog langer vast te houden en werd hij weer op vrije voeten gesteld. El H. blijft wel verdachte inzake de diamantroof.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl