Woensdagnacht heeft de politie in Schore een jonge Fransman opgepakt die na een achtervolging van de weg was geraakt. Hij trachtte nog te vluchten door een weiland in te rennen, maar werd oogespoord door een politiehond. In zijn auto vonden agenten een aanzienlijke hoeveelheid hasj. In totaal werd er 25 kilogram aangetroffen.

Rond 00.45 uur zagen agenten op de Oude Rijksweg in Kapelle een Franse personen auto rijden. De auto reed richting de Schoorse Zeedijk en trok de aandacht omdat de auto op de linkerhelft terecht kwam. Daarop besloten de agenten het voertuig te controleren.

De bestuurder kreeg een stopteken maar gaf daar geen gehoor aan en vluchtte weg. Tijdens de achtervolging werden snelheden van om en nabij de 130 kilometer per uur gehaald. Na wat bochten verloor de bestuurder de macht over het stuur en raakte van de weg. De bestuurder zette het direct op een lopen en vluchtte een nabijgelegen weiland in. Daar kon hij even later worden aangehouden met behulp van een politiehond.

De aangehouden verdachte is een jongeman van 18 jaar oud. Het gaat om een Fransman afkomstig uit Montigny en Gohelle in het Franse arrondissement Lens. Hij is ingesloten en zal maandag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl