Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Verdachte dodelijke beroving in Kerkrade voor tas vol met geld gepakt in Bulgarije

In Bulgarije is een verdachte gepakt voor de dodelijke beroving van Fabian Esser in Kerkrade vanwege een tas met geld.

Op 23 oktober werd de verdachte door de Bulgaarse politie aangehouden op verdenking van gekwalificeerde doodslag. Daarnaast wordt de man ook verdacht van meerdere diefstallen met geweld. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest met veertien dagen verlengd. Het gaat om een man van om en nabij de 50 jaar die gebruik maakt van verschillende leeftijden, namen en geboorteplaatsen. De verdachte woont in België. Er wordt nog gezocht naar een tweede verdachte.

De twee mannen hadden op 23 juni een afspraak met de 33-jarige Fabian Esser uit Zϋlpich (Duitsland). Daarbij trokken de daders een tas met geld uit handen van Esser en sprongen vervolgens in hun auto. Esser kwam als gevolg daarvan onder de auto terecht van de twee mannen. De verdachten zijn op de vlucht geslagen en waren sindsdien spoorloos.

De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie Limburg heeft eerder dit jaar een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de twee verdachten die een zeer ernstig misdrijf hebben gepleegd dat heeft geleid tot de dood van de 33-jarige man uit het Duitse Zϋlpich. Die beloning geldt nog steeds voor de tweede verdachte.

Uit onderzoek blijkt dat de twee mannen betrokken zijn geweest bij meer soortgelijke berovingen. Hun werkwijze is telkens ongeveer hetzelfde en ze doen zich voor als zakenmannen van een Luxemburgse investeringsmaatschappij, die interesse hebben in onroerend goed en luxe goederen die op internet worden aangeboden. De veelal Duitse slachtoffers worden naar het zuiden van Limburg gelokt, waarbij vaak gesproken wordt over het wisselen van grote sommen cash geld. Van wisselen komt het nooit want de dieven beroven hun slachtoffers en slaan op de vlucht.