© Instagram

Tweede verdachte dodelijke schietpartij Zuidland gepakt door arrestatieteam

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden in verband met een dodelijke schietpartij in Zuidland.

Op zondagavond werden buurtbewoners rond 22.30 uur opgeschrikt door verschillende knallen. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en troffen op de Zoetemanring een neergeschoten 41-jarige man aan. Er is nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren maar dat mocht niet baten.

De politie startte direct een onderzoek waarbij sporen werden veilig gesteld en er is met buurtbewoners gesproken. Ooggetuigen meldden dat kort na het horen van de knallen een grijze personenauto met hoge snelheid de wijk uitreed. Er ontstond een achtervolging toen de politie de auto een stopteken gaf.

De bestuurder crashte kort daarop op de A15 ter hoogte van Europoort. De 35-jarige man werd aangehouden. Hij raakte tijdens de crash gewond en werd voor een korte behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft in zijn auto een vuurwapen aangetroffen. Er is onderzoek gaande om te kijken of het om het moordwapen gaat.

Verder onderzoek leidde naar een tweede verdachte, een 45-jarige man uit Zuidland. Hij werd vrijdagochtend in zijn woning aangehouden door een arrestatieteam. De politie heeft de woning doorzocht. De man zit vast en wordt verhoord. Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij is in volle gang.