© Pixabay on Pexels.com

Verdachte dodelijke schietpartij Oss vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs

Een verdachte in een onderzoek naar een dodelijke schietpartij in Oss is vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs.

De 27-jarige man uit Oss die in maart werd aangehouden voor betrokkenheid bij een dodelijk schietincident in Oss is vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven dat er onvoldoende aanwijzingen zijn voor zijn betrokkenheid bij het incident, waardoor het voortduren van zijn voorarrest niet langer gerechtvaardigd was.

Na zijn aanhouding werd de man voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalde dat de man nog zeker twee weken langer vast bleef zitten. De raadkamer van de rechtbank bepaalde later dat de man dertig dagen langer vast moest blijven zitten. Het onderzoek naar de dood van Mohamed Ahmed uit Oss ging intussen door.

De advocaat van de verdachte ging in beroep tegen de beslissing van de raadkamer. Vandaag werd het beroep behandeld en het Hof heeft de man op vrije voeten gesteld. Het OM had het Hof verzocht om de verdachte vrij te laten omdat er sterke aanwijzingen zijn gevonden die mogelijk erop kunnen duiden dat hij niet betrokken is geweest bij het schietincident.

De zaak blijft voorlopig nog wel in onderzoek. De politie hoopt nog steeds de dader te vinden en doet verder onderzoek naar het schietincident.