© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Verdachte dodelijke schietpartij shishalounge Amsterdam voor de rechter

In de rechtbank van Amsterdam staat vandaag de 34-jarige man terecht die ervan verdacht wordt schoten te hebben gelost bij een shishalounge in Amsterdam-West. Door het vuurwapengeweld kwam de 18-jarige Naoufal Mohammadi om het leven.

Op 11 november 2016 krijgen twee mannen in of buiten een shishalounge aan de Ten Katestraat ruzie. Er volgt een vechtpartij en op een gegeven moment vallen er schoten. Het slachtoffer, de 18-jarige Naoufal Mohammadi, had niets met de ruzie te maken en werd onbedoeld geraakt. Hij raakte zwaargewond en is in het ziekenhuis overleden. Twee andere mannen die betrokken waren bij de ruzie raakten lichtgewond door het vuurwapengeweld.

Na onderzoek van de recherche is een (destijds) 33-jarige Amsterdammer aangehouden in Parijs. De man wordt ervan verdacht de schoten te hebben gelost. Na zijn aanhouding zijn twee huiszoekingen verricht. Het gaat om woningen in Amsterdam-Zuidoost en eentje in Zaandijk. Bij de inval in Zaandijk werd een kilo coke, een vuurwapen en 10.000 euro cash aangetroffen.