Verdachte doet zich voor als politieagent en schrijft boetes uit in Oud-Gastel

De politie heeft in Oud-Gastel een nep-agent aangehouden die boetes uit deelde.

Volgens getuigen probeerden een jongeman op vrijdagmiddag zich voor te doen als politieagent en liet een vals politielegitimatiebewijs zien. De 19-jarige verdachte uit Steenbergen was bij aankomst van de politie al klemgereden door omstanders. Hij liet de auto waarin hij reed achter in de Willem Alexanderstraat en was er vandoor gegaan.

Even later kwam de verdachte weer terug bij de auto en werd door de getuigen overgedragen aan de politie. Door de getuigen werd verklaard dat de jongen zijn spullen vermoedelijk ergens op zijn vluchtroute had weggegooid. Een hondengeleider werd opgeroepen om met zijn hond te gaan zoeken naar de weggegooide spullen. De hond had vrij snel een geurspoor en in een bosje werd het valse legitimatiebewijs aangetroffen.

De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij een verklaring afgelegd ten overstaan van rechercheurs. Na dit verhoor mocht de jongeman ’s avonds tegen tien uur weer naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De agenten hebben getuigenverklaringen opgenomen van de mensen aan wie de jongen zich had voorgedaan als politieagent.