© Guardia Civil

VIDEO: Grote partijen harddrugs en cash gepakt bij Grijze Wolf en gezochte Amsterdammer in Spanje

De Spaanse politie heeft in het onderzoek waarbij de voortvluchtige Amsterdammer Erxinio L. werd aangehouden, ook een grote partij drugs aangetroffen en in beslag genomen.

Bij de politie kwam in februari informatie binnen dat de Nederlander die gezocht werd voor het doodschieten van een man in parkeergarage The Bank in Amsterdam, zich mogelijk in de regio Valencia zou bevinden. Daarop werden supermarkten in de gaten gehouden en bekeken rechercheurs camerabeelden van bezoekers. Tijdens de analyse van beelden van tientallen supermarkten ontdekte de politie beelden van L. en is er verder onderzoek ingesteld.

De moordverdachte bleek in het gezelschap te zijn van een onbekende persoon. Na enige tijd besloot de recherche in actie te komen en heeft L. samen met de tweede verdachte, ene N.A. met de Turkse en Nederlandse nationaliteit, aangehouden. Bij de actie zijn grote hoeveelheden harddrugs en cash aangetroffen. Het gaat om 300 kilo MDMA, drie kilo heroïne, 11,6 kilo ‘cocaina rosa’ en 350.000 euro aan contanten.

De verdachte die samen met L. te zien was op beelden in de supermarkten blijkt volgens de Spaanse recherche gelinkt te zijn aan de Grijze Wolven en verschillende grote criminele organisaties. Beide verdachten zijn aangehouden en vastgezet. L. is inmiddels overgeleverd aan Nederland waar hij afgelopen vrijdag is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de dodelijke schietpartij in de parkeergarage in Amsterdam.