Verdachte doodsteken Jordy Gruijters op terras in Rosmalen op vrije voeten, mogelijk noodweer

Het 17-jarige meisje dat is aangehouden voor het doodsteken van Jordy Gruijters in Rosmalen, is vrijgelaten.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bekendgemaakt ervan uit te gaan dat het meisje handelde uit noodweer. Een 16-jarig meisje was eerder ook opgepakt en vrijgelaten omdat zij niet had gestoken. De dodelijke steekpartij vond plaats aan de Driesprong in het centrum van Rosmalen. Er ontstond een ruzie op een van de terrassen en dat mondde uit in de steekpartij.

De zus en hoogzwangere vriendin van het slachtoffer hebben aangifte gedaan van mishandeling. De zus, die ook 17 jaar oud is, zou eerder al een conflict hebben gehad met de hoofdverdachte. Toen ze elkaar zaterdagavond weer tegen zijn gekomen escaleerde de situatie en vielen er klappen.

Volgens het OM werd de 22-jarige Jordy gebeld en kwam met zijn auto ernaartoe gereden. Hij liepen volgens een woordvoerder ‘in een kennelijk heftige gemoedstoestand’ het terras op gelopen. ‘Op beelden is te zien dat hij daar fysiek de confrontatie aangaat met de twee verdachten, waarbij de jongste verdachte van haar stoel gegooid wordt. De oudste houdt een bestekmes vast en Jordy wordt met het mes geraakt in zijn borst wanneer hij zijn geweld op haar richt. Aan de verwondingen van die ene steek overlijdt hij even later.’

Het OM gaat ervan uit dat de 17-jarige meisje zichzelf heeft willen verdedigen en niet de intentie had om de man te doden. Omdat er sprake is van mogelijke noodweer, is het volgens het OM gebruikelijk dat de verdachte het onderzoek in vrijheid af mag wachten.