Doodstraffen geëist tegen broers Taghi voor liquidatie bij café La Creme in Marrakech

In het hoger beroep inzake de liquidatie bij café La Creme in Marrakech, zijn meerdere doodstraffen geëist. Twee verdachten zouden de broers van Taghi zijn.

De aanklagers hebben in totaal tegen acht personen de doodstraf geëist voor hun rol bij de liquidatie. Het gaat om verdachten die eerder al werden veroordeeld door de rechtbank, waaronder de twee schutters. De uitvoerders kregen van de rechtbank al eerder de doodstraf voor het doodschieten van de verkeerde persoon bij het café. De andere verdachten hadden straffen tot 20 jaar opgelegd gekregen, Onder hen zouden ook twee broers van Ridouan Taghi zijn. Ook zij hoorden de doodstraf tegen zich eisen.

In november 2017 werd de zoon van een Marokkaanse rechter per vergissing doodgeschoten door de schutters. De daders hadden eigenlijk Mustapha F. alias ‘Moes’ moeten liquideren maar die zou even voor hun aankomst van stoel zijn gewisseld. De politie stelde een onderzoek in en hield al snel twee Nederlanders aan op verdenking van het uitvoeren van de moord.

De twee schutters, de 30-jarige Shardyone S. en de 26-jarige Edwin R.M., hebben in verband met hun rol  uiteindelijk de doodstraf opgelegd gekregen. Dat betekent dat ze levenslang zullen vastzitten aangezien Marokko de doodstraf sinds 1993 niet meer heeft voltrokken. Vijftien andere personen hebben in verband met de liquidatie bij café La Creme in Marrakech straffen van 3 maanden tot 20 jaar opgelegd gekregen.

Ook het doelwit ‘Moes’ is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor onder meer drugshandel. Hij kreeg 15 jaar cel van de rechter in Marokko. Zijn café en andere bezittingen zoals peperdure wagens zijn in beslag genomen. Ook de broer van het doelwit is veroordeeld tot een langdurige celstraf van 8 jaar.