© Pixabay on Pexels.com

Verdachte dubbele liquidatie broers in McDonald’s Zwolle onderzocht in Pieter Baan Centrum

De verdachte van de dubbele liquidatie op de broers Torunlar in de McDonald’s in Zwolle wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Dat heeft RTV Oost bekendgemaakt. Het onderzoek geeft volgens justitie mogelijk niet een volledig beeld geeft van de toerekeningsvatbaarheid van de schutter, willigt de rechtbank het verzoek toch in. 

De broers Ali (57) en Hüseyin (61) Torunlar werden op 30 maart 2022 in een volle McDonald’s onder vuur genomen. Eén stierf vrijwel direct door de kogelregen en de andere broer is kort na de schietpartij bezweken aan zijn verwondingen. De verdachte, Veysel Ü., meldde zichzelf bij de politie en zit sindsdien vast.

Het OM gaat ervan uit dat de verdachte de slachtoffers met voorbedachte rade heeft doodgeschoten. Zo heeft Ü. het moordwapen een week eerder uitgegraven en klaargelegd in zijn auto. Tijdens de afspraak in de McDonald’s ging het mis en schoot hij naar eigen zeggen in paniek de broers dood. Hij voelde zich onder druk gezet om geld te betalen. De verdachte noemde de broers Torunlar eerder al ‘maffia’ en claimde te zijn ‘geplukt’ door hen.