© Pixabay on Pexels.com

Verdachte dubbele liquidatie broers Torunlar McDonald’s Zwolle doet aangifte tegen zoon slachtoffer

De man die verdacht wordt van het doodschieten van de Turkse broers Torunlar in een McDonald’s in Zwolle gaat aangifte doen tegen een van de zoons.

De verdachte van de dubbele moord in de McDonald’s in Zwolle in maart 2022, Veysel Ü., gaat aangifte doen tegen de zoon van een van de slachtoffers. Ü. beweert te zijn bedreigd en afgeperst door de zoon van een van de broers Torunlar, die hij heeft doodgeschoten. Zijn advocaten stellen dat de druk om geld te betalen hem tot wanhoop heeft gedreven en dat hij daarom de fatale schoten heeft gelost.

Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat Ü. de moorden met voorbedachte rade heeft gepleegd, omdat hij het moordwapen een week eerder heeft klaargelegd in zijn auto. Tijdens de afspraak in de McDonald’s ging het volgens hem mis en schoot hij in paniek de broers dood. Ü. noemde de Torunlars eerder al ‘maffia’ en beweerde te zijn ‘geplukt’ door hen.

De zaak is nog in behandeling bij de rechtbank van Zwolle. De advocaten van Ü. hebben aangegeven dat hun cliënt inmiddels spijt heeft betuigd en willen hem graag een tweede kans geven. Of de aangifte tegen de zoon van een van de slachtoffers serieus wordt genomen, is nog onbekend.