© Pexels

Verdachte dubbele liquidatie broers Torunlar McDonald’s Zwolle ernstig gewond in gevangenis

De verdachte die vastzit voor de dubbele liquidatie van de broers Torunlar in een McDonald’s in Zwolle, is ernstig gewond geraakt in de gevangenis.

De 33-jarige Veysel Ü, die vastzit voor de dodelijke schietpartij in Zwolle, is ernstig gewond geraakt in de gevangenis. Volgens RTV Oost zat er een 13 centimeter lange spijker in zijn lichaam. De spijker bleek al enkele dagen in het lichaam te zitten. Nadat hij was geopereerd, weigerde de verdachte een verklaring af te leggen. De Dienst Justitiële Inlichtingen (DJI) zou ervan uit gaan dat Ü. de spijker zelf in zijn lichaam heeft aangebracht bij een mogelijke poging tor zelfmoord.

De broers Ali (57) en Hüseyin (61) Torunlar werden op 30 maart in een volle McDonald’s onder vuur genomen. Eén stierf vrijwel direct door de kogelregen en de andere broer is kort na de schietpartij bezweken aan zijn verwondingen. De verdachte meldde zichzelf bij de politie en zit sindsdien vast.

Het OM gaat ervan uit dat de verdachte de slachtoffers met voorbedachte rade heeft doodgeschoten. Zo heeft Ü. het moordwapen een week eerder uitgegraven en klaargelegd in zijn auto. Tijdens de afspraak in de McDonald’s ging het mis en schoot hij naar eigen zeggen in paniek de broers dood. Hij voelde zich onder druk gezet om geld te betalen. De verdachte noemde de broers Torunlar eerder al ‘maffia’ en claimde te zijn ‘geplukt’ door hen.