Verdachte gepakt en vastgezet na dreigen keel handhavers gemeente door te snijden

De politie heeft een verdachte gepakt die dreigde handhavers de keel door te snijden.

Een 37-jarige man uit Zundert is vrijdag 21 juli aangehouden nadat hij twee handhavers in Oisterwijk had bedreigd met een mes. De man werd ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het incident vond plaats nabij een supermarkt aan het Fabriekspad in Oisterwijk. De handhavers hadden de man een parkeerbon uitgereikt, waarop hij geagiteerd reageerde. Hij riep luidkeels dat hij hen in elkaar zou slaan en maakte een beweging langs zijn nek. Vervolgens liep hij naar zijn auto waaruit hij volgens een omstander een mes haalde en dat in zijn handen nam. Hierna stapte hij in zijn auto en reed met zijn vriendin als bijrijder met hoge snelheid weg.

De politie startte een zoekactie en kon de man kort daarna aanhouden in Zundert. Hij is aangehouden op verdenking van bedreiging met een wapen en mishandeling. De man is ingesloten en zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk heeft gereageerd op het incident. “We tolereren geen geweld tegen onze handhavers. Daar treden we daadkrachtig tegen op. Zij moeten veilig hun werk kunnen uitoefenen. Dankzij de voortvarende aanpak van de politie is de verdachte snel aangehouden”, aldus de burgemeester.