Getuigen gezocht in onderzoek gefilmde mishandeling tram Den Haag
© screenshot

Verdachte gepakt in onderzoek brute gefilmde mishandeling tram Den Haag

De politie heeft in verband met een gefilmde brute mishandeling in een tram in Den Haag een nieuwe verdachte gepakt.

Op woensdag 20 september heeft de politie opnieuw een verdachte aangehouden in verband met een openlijke geweldpleging in een tram aan de Jurriaan Kokstraat.

Dit incident vond plaats op vrijdag 8 september. De nieuw aangehouden verdachte is een 16-jarige jongen uit Leiden, die momenteel in hechtenis zit. Op deze dag heeft de rechter besloten dat hij in voorarrest moet blijven.

Eerder waren online video’s te zien van het geweldsincident. In het lopende onderzoek heeft de politie al vier vrouwen (19, 17, 16 en 16 jaar oud) uit Den Haag gearresteerd. De 19-jarige verdachte is door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld, terwijl de andere drie verdachten onder strenge voorwaarden op borgtocht zijn vrijgelaten.

Het slachtoffer van de mishandeling heeft aangifte gedaan. Op de beelden is te zien dat meerdere personen betrokken waren bij de aanval op één man, waarbij hij werd geschopt en geslagen. Er lijkt ook iemand op de beelden een stekende beweging te maken richting het slachtoffer.

Het onderzoek naar deze geweldpleging gaat verder, en de politie tracht de verantwoordelijken voor dit incident te identificeren en te berechten.