VIDEO: Verdachten gezocht voor reeks explosies en brandstichtingen in Emmen
© YouTube

Verdachte gepakt in onderzoek reeks aanslagen met explosieven regio Emmen

In een onderzoek naar een reeks aanslagen met explosieven heeft de politie een verdachte gepakt.

Op dinsdag 18 juli heeft de politie een 23-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een explosie die plaatsvond bij een restaurant aan de Kolhoopstraat in Emmen op 30 oktober vorig jaar.

De verdachte zit momenteel vast en zal worden verhoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij de explosie. Eerder zijn er al doorzoekingen geweest in twee panden in Emmen, waarbij diverse goederen in beslag zijn genomen.

Op 20 oktober vond er rond 04:00 uur een zware explosie plaats bij het restaurant aan de Kolhoopstraat in Emmen. Het betrof een zogeheten shell, een vorm van zeer zwaar vuurwerk. De schade aan het pand was aanzienlijk. Gelukkig waren er op dat moment geen personen aanwezig, waardoor er geen gewonden vielen. De politie heeft onlangs camerabeelden van de explosie gepubliceerd, waarop een man te zien is die met een explosief het terras van het restaurant op loopt en het vervolgens aansteekt. De aangehouden verdachte lijkt echter niet op deze beelden voor te komen, dus de politie is nog op zoek naar de persoon die het vuurwerk heeft doen ontploffen.

In de maanden oktober en november vorig jaar vonden er meerdere explosies plaats in Emmen, waaronder op 29 oktober, 8 en 11 november aan de Stienackers en Het Meerveld. Voor deze incidenten zijn al vier personen aangehouden. Op 13 november was er een explosie aan de Halvemaanweg, gevolgd door brandstichting op dezelfde locatie een dag later. Onlangs is een 43-jarige man uit Emmen aangehouden in verband met deze twee incidenten. De politie heeft beeldmateriaal vrijgegeven van de explosies aan de Halvemaanweg en de Kolhoopstraat.

Het onderzoek naar de explosie aan de Kolhoopstraat gaat door en de politie is nog op zoek naar de persoon die op de camerabeelden te zien is. Er sluit meer aanhoudingen niet uit. Er wordt ook onderzocht of er een verband bestaat met de andere explosies in Emmen. Naast het mogelijke verband in de toedracht wordt er gekeken of er connecties zijn tussen de verdachten, aangezien er steeds gebruik wordt gemaakt van shells.