© Pexels

Verdachte gepakt voor bizarre diefstal van complete woning met twee verdiepingen

De Amerikaanse politie heeft een bizarre diefstal van een woning van twee verdiepingen opgelost.

Een gestolen tiny house is teruggevonden door de Benton County Sheriff’s Office nadat agenten een man hadden gearresteerd die het huis in de buurt van zijn woning had. De 21-jarige Bo Dale Monroe was al opgepakt op vijf andere aanklachten toen de politie het gestolen huis in de buurt ontdekte. De kleine woning met twee verdiepingen was gestolen in januari vanuit Junction City, Oregon.

De politie bevestigde met Junction City dat de omgebouwde 1979 Corsair Trailer Coach een match was en gaf foto’s van de eigenaar van het huis aan de rechercheurs. Tijdens de inbeslagname van het tiny house op 13 april vonden de agenten ook twee vuurwapens. Monroe had een contactverbod tegen zich lopen, waardoor het illegaal was voor hem om een ​​wapen te bezitten.

Monroe is aangeklaagd voor onder meer diefstal met geweld, overtreding van een contactverbod, onrechtmatig gebruik van een voertuig en diefstal. Na zijn arrestatie ontdekte de politie dat Monroe ook diesel had gestolen van het bedrijf Hull Oaks Lumber ter waarde van $ 1.432. De politie vond beelden van Monroe die diesel aftapte van hun molenapparatuur gedurende drie afzonderlijke gelegenheden.

Het gestolen huis zal worden teruggegeven aan de eigenaar en Monroe zal verder worden vervolgd voor de aanklachten tegen hem.