Tiener opgepakt voor dreigen schietpartij school Zaandam blijkt slachtoffer ‘spoofing’

De tiener die werd opgepakt voor het dreigen met een schietpartij op een school in Zaandam wordt niet langer verdacht.

Op 4 april jl. werd Nederland opgeschrikt door de dreiging van een school shooting. Inmiddels is gebleken dat de 14-jarige jongen die die dag werd aangehouden, niet langer als verdachte wordt gezien. Zijn telefoonnummer werd oneigenlijk gebruikt, ook wel bekend als spoofing. De jongen heeft één dag vastgezeten en het is nu duidelijk dat hij niets te maken had met de dreiging.

Helaas zijn er nog twee jongens van 14 en 15 jaar uit Zaandam die verdacht worden van betrokkenheid bij de dreiging. Zij zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft besloten dat zij vast blijven zitten. Het onderzoek wordt ondertussen voortgezet en de politie doet er alles aan om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Het is schokkend dat er jongeren zijn die een dergelijke dreiging uiten en het is dan ook goed dat de politie snel heeft gehandeld. We kunnen alleen maar hopen dat het onderzoek snel tot een oplossing leidt en dat de betrokkenen hun verantwoordelijkheid nemen voor hun daden. In de tussentijd is het belangrijk om alert te blijven en verdachte situaties te melden bij de autoriteiten.