© crime-nieuws.nl

Verdachte gepakt voor brute overval met buit van ruim 15K aan Pokémonkaarten, geld en kleding

De politie heeft in een onderzoek naar een woningoverval in Nieuw-Vennep een verdachte aangehouden. De daders maakten onder meer Pokémonkaarten ter waarde van ruim 15.000 euro buit.

Op zaterdag 22 oktober wordt er rond 13.45 uur aangebeld bij de woning van de 46-jarige man aan de Havenpoort. Hij heeft een bedrijf aan huis en is daarom ook niet verbaasd als hij drie onbekende mannen voor de deur ziet staan. De man begeleidt hen naar de bedrijfsruimte en wordt plotseling bedreigd met een vuurwapen. Hij wordt direct overmeesterd door de mannen. Ze raken verwikkeld in een worsteling. De man wordt daarna mishandeld. Zo wordt hij meerdere keren geslagen en hardhandig op de grond gewerkt.

Terwijl het slachtoffer vastgebonden zit, wordt zijn woning doorzocht en stelen de overvallers diverse waardevolle spullen zoals Pokémonkaarten met een waarde van €15.000 euro, contant geld en kleding. Na enkele minuten binnen te zijn geweest vertrekken de overvallers via de achtertuin. Tijdens hun vlucht zijn ze vastgelegd op camera.

Op televisie werd aandacht besteed aan de zaak. Diezelfde dag werd een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Na verder onderzoek is nu een tweede verdachte, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. De verdachte zit in volledige beperkingen en de politie doet verder onderzoek.