© Crime-Nieuws.nl

Verdachte gepakt voor buitmaken Rolex horloge bij brute straatroof met pepperspray

De politie heeft een verdachte gepakt voor een brute straatroof waarbij een Rolex horloge werd buitgemaakt.

Op zaterdag 29 april heeft de politie in Amsterdam een 18-jarige man aangehouden op verdenking van een brute straatroof die plaatsvond in Purmerend op zaterdag 2 juli 2022. Het slachtoffer werd destijds met geweld uit zijn auto getrokken en beroofd van zijn Rolex-horloge.

De straatroof vond plaats op het Saarland in Purmerend, waar het slachtoffer rond 18.25 uur werd overvallen door twee onbekende mannen. Eén van de mannen opende de passagiersdeur van de auto van het slachtoffer, terwijl de andere de man hardhandig uit de auto trok. Vervolgens werd hij bespoten met vermoedelijk pepperspray, waarna de daders er met zijn Rolex-horloge vandoor gingen.

De politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden in verband met deze brute straatroof. Het betreft een 18-jarige man die in Amsterdam is opgepakt. Het is nog niet bekend of deze verdachte ook daadwerkelijk betrokken was bij de straatroof.

Het slachtoffer is bij de straatroof gewond geraakt en was na het incident erg angstig. De politie heeft de zaak destijds direct in behandeling genomen en is een onderzoek gestart naar de daders. Met de aanhouding van de 18-jarige verdachte hoopt de politie meer duidelijkheid te krijgen over de achtergrond en het motief van de straatroof.

De politie roept getuigen van de straatroof op om zich te melden. Mogelijk hebben zij belangrijke informatie die kan helpen bij het onderzoek. Ook vraagt de politie mensen die meer weten over de verdachte om contact op te nemen. Het onderzoek naar deze brute straatroof is nog in volle gang.